Provincies | Gelderland | Arnhem | Snackbar De Saks

Snackbar De Saks

Weg achter het Bos 25
6822LV Arnhem (monnikenhuizen)
Tel: 0264421286

Score:


Kwaliteit
Kwantiteit
Prijs
Sfeer
Maandag 12:00 - 22:00
Dinsdag 12:00 - 24:00
Woensdag 12:00 - 24:00
Donderdag 12:00 - 24:00
Vrijdag 12:00 - 19:00
Zaterdag gesloten
Zondag 13:00 - 21:00

Kwaliteit:
Kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Een korte beschrijving van je ervaring.

stichtingfrietkot

- 10 mei 2020 07:50
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De laatste 3 jaar kom ik weer geregeld bij De Saks. Een frietkot zoals ze horen te zijn. Vergane glorie bij een voormalige kazerne. Goed dat ze sindsdien zich goed staande weten te houden.

Waarschijnlijk ligt dat aan de excellente friet. Zelfgemaakte frieten en ze verstaan de kunst van het bakken. Zeer de moeite waard om hier regelmatig een frietje te halen. Eén van mijn favoriete adressen!

Vanaf het voorjaar staan er een paar tafeltjes buiten waaraan je kunt zitten.

pommesfrites

- 19 november 2013 14:42
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Lekkere verse friet met Belgische mayo gegeten. Niet bij het frietkot aan de
Weg achter het bos, maar bij de tweede vestiging: snackbar aan het Schuttersbergplein 47. Prima verse friet, iets dikker gesneden. Wel wat weinig van die romige mayonaise. Je kunt hier lekker zitten om je friet te eten. Zaterdags kan je hier ook terecht, maandag gesloten.
https://nl-nl.facebook.com/CafetariaDeSaks?ref=stream

Kerux

- 20 december 2011 19:10
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Deze friettent zit een beetje in een uithoek van Arnhem, maar als je in de buurt bent is het best de moeite waard om langs te gaan. De friet is vers en smaakt goed, zo hoort het. De sfeer doet denken aan een Belgisch frietkot, niet bijzonder mooi, maar op een bepaalde manier wel weer aardig. De friet is prijzig, wel enigszins vergelijkbaar met andere zaken waar verse friet verkocht wordt, maar gezien de niet-bepaald-A-locatie zou je iets minder verwachten.

Rogert

- 30 april 2009 04:35
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Een hok langs de weg waar de beste friet van Arnhem gebakken wordt. Dikke zelfgemaakte frieten, grote porties en ze worden goed gebakken. Het is er erg klein, ik neem de friet altijd mee om ze thuis op te eten. Voor de sfeer hoef je er niet te komen, maar als je sfeer wilt dan ga je natuurlijk naar een restaurant en niet naar een frietboer.

edit: ze zijn wel gemiddeld vier keer per jaar op vakantie dus je staat er nog wel eens voor een dichte deur. Verder zijn hun reguliere openingstijden nogal opmerkelijk voor een patatboer: Op vijdagavond om 18.00 uur dicht en de hele zaterdag gesloten. Edit2 ben er weer eens geweest en het blijft mijn op een na favoriete friettent (na vuurens in Nijmegen)Deze zaak onderscheidt zich echt van de grijze patatboerenmassa met een kwalitatief goed eigengemaakt produkt.

Kafir

- 2 september 2008 22:58
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Na alle zeer positieve recensies ben ik hier zelf maar eens een kijkje gaan nemen.

De Saks is een klein hok in aan de rand van Arnhem, de inrichting is erg sober, vijf krukken, twee vuilnisbakken, een kleine counter en dat was het wel. Tijdens het wachten op de friet kun je krantenartikelen lezen over de geschiedenis van deze friettent (vroeger verkochten ze veel aan militairen bijvoorbeeld). Ook de ouderwetse plaatjes met grappen over snacks (ja, dat moet je zien, is niet uit te leggen) maken dat de sfeer al met al gewoon vrij redelijk is, natuurlijk wel vrij apart.

De friet (portie krap aan voldoende) is inderdaad zelf geschild en gesneden. De frieten komen in zo'n laag bakje (V2 ofzo) en zijn niet echt dikker dan normaal. Ook is de friet best lekker te noemen, maar echt zwaar overtuigend was het niet, ik heb wel eens fabrieksfriet gegeten die lekkerder was.

Tot slot nog het grote nadeel van deze snackbar, behalve dat ze in de middle of nowhere zitten, het is gewoon té duur. Je kan wel zelf de hele aardappel ontleden, maar als dat ervoor zorgt dat een kleine friet zonder €1,75 kost en een grote friet met €3,25 is er toch iets mis. Aan de huurkosten kan het in ieder geval niet liggen.

piet_friet

- 7 januari 2007 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Heerlijk zelfgebakken friet, uber kwaliteit! Goede porties/goede prijs en daar moet je ook voor gaan.

Voorderest heel klein/weinig ruimte er personeel dat alle hygiene voorschriften aan de laars lapt.

Haico.

- 5 januari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
PRachtige friet!

Zker de moeite waard

Feam73

- 4 juli 2005 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Deze friettent heeft erg lekkere zelfgemaakte friet! Het is een klein hokje dat voor de Saksen Weimar kazerne staat en met mooi weer kun je er prima buiten zitten... Er is ruime parkeer mogelijkheid en aangezien de kazerne niet meer door het leger gebruikt wordt zijn de wachttijden er niet al te lang. Woon of ben je er in de buurt ga er dan eens een frietje eten, het is (naar mijn mening) zeker de moeite waard!

Doet mee aan verantwoord frituren!