Cafetaria loopt tv-optreden mis door crash

Cafetaria ’t Spoantje in Wehl loopt door de vliegtuigcrash bij Schiphol een televisieoptreden mis. Een cameraploeg van SBS zou opnames maken in de cafetaria naar aanleiding van de uitreiking van de Frietopia Award.

’t Spoantje is een van de drie winnaar van een Frietopia Award. Voor de uitreiking van de prijs zou SBS tv-opnames maken. Door de vliegtuigcrash bij Schiphol is besloten om een cameraploeg van SBS niet naar Wehl te sturen.

Dat melden mede-eigenaren Chris van den Berg en Natascha Spaan tegenover de redactie van Snackkoerier. Wel krijgt de cafetaria de nodige aandacht van de lokale en regionale media. 'We zijn heel blij en verrast met de prijs, want we zijn pas net een jaar bezig.'

woensdag 25 februari 2009, Richard Kok

Frietopia-awards uitgereikt

Cafetaria ’t Spoantje in het Gelderse Wehl, De Ring in Zuidland en Marwara in Arnhem zijn volgens de bezoekers van Frietopia.nl de beste cafetaria’s van 2008. Vandaag reikt de Stichting Frietopia haar jaarlijkse awards uitreiken.

De awards zijn voor de beste ‘friettenten’ volgens de website Frietopia.nl. Op deze website kunnen aangemelde bezoekers zaken beoordelen die frites verkopen.

De site telt een trouwe community die probeert zoveel mogelijk cafetaria’s te bezoeken en te beoordelen. De zaken worden beoordeeld op criteria als sfeer van de zaak, de kwaliteit, kwantiteit en de prijs van de frites.

De awards voor 2008 worden uitgereikt aan de cafetaria’s’t Spoantje in Wehl, De Ring in Zuidland en Marwara in Arnhem. De afgelopen jaren won de keten Manneken Pis de nodige awards. Dit jaar viel de keten net buiten de top 3, maar bezet wel met vier vestigingen de plaatsen vier tot en met zeven.

Frietopia heeft als doel ‘de kwaliteit van de friettenten in Nederland te verhogen en de frietcultuur van Nederland te belichten.’ De jaarlijkse awards vormen volgens de stichting een aanmoediging daartoe.

woensdag 25 februari 2009, Pascal Mulder

[Category:Award] [Category:Media]