Dit artikel is nog niet af

De Frietopia Awards zijn vrijdag 12 en zaterdag 12 maart uitgereikt. De beste friettenten waren Frituur Martin Zwerts (Eindhoven), 't Spoantje (Wehl) en Rikken (Breedeweg gem. Groesbeek). De speciale 'kwaliteit' prijs is gegaan naar Manneken Pis Vredenburg (Utrecht). De speciale 'sfeer' prijs is gegaan naar De Ring (Zuidland). Hier vind u beeldmateriaal van de award, dat vrij te gebruiken is onder vermelding van Frietopia.

Deze fotos zijn te downloaden van http://s1002.photobucket.com/albums/af149/liesbruines/

Op de eerste dag vertrokken we om een bescheiden tijd naar de eerste bestemming - Wehl. Helaas was er voor mij geen uitslapen bij want ik had om 6:45 s'ochtends het eerste radiointerview op Radio Gelderland. De bestemmingen voor deze eerste dag waren:

't Spoantje (Wehl) Manneken Pis Vredenburg (Utrecht) - Beste Friet Rikken (Breedeweg gem. Groesbeek)

De uitreiking in Wehl ging voorspoedig en het er was ook volop persaandacht. Tot onze spijt kwamen we er in Arnhem aangekomen achter dat een transformatorhuisje bij Utrecht in de brand was gevlogen. Oftewel: geen treinen tussen Ede-Utrecht en Den Bosch-Utrecht. Voor de eerste keer in ons leven pakten we dus de trein naar Deventer op weg naar Utrecht. In de trein kwamen we erachter dat alle nieuwsploegen van Hart van Nederland ons hadden laten schieten omdat ze allemaal op weg waren naar de zojuist afgetreden Wouter Bos.

Op de tweede (en laatste) dag van de uitreiking zijn de laatste twee Awards uitgedeeld. Maar toch hebben we daarvoor een flinke afstand afgelegd. In het begin van de middag na twee treinen, een metro en een taxi (bus gemist, dus het was dat of een uur wachten) stonden we in Zuidland.

We konden niet lang blijven, maar het was een erg gezellige uitreiking bij De Ring, die voor de vierde keer de prijs in de wacht heeft gesleept.

Aan het eind van de middag kwamen we voor de eerste keer aan bij Martin Zwerts in Eindhoven. Ondanks de grote hoeveelheid vaste klanten, toeschouwers en pers bleef hij rustig op zijn eigen geoefende tempo doorbakken. Morgen in de loop van de dag een uitgebreid verslag. Maar een ochtend uitslapen hebben we wel verdiend. Morgen gaan we op pad voor de laatste twee:

De Ring (Zuidland) - Beste Sfeer Martin Zwerts (Eindhoven)

Lees meer over de Frietopia Awards.