België telt momenteel 5000 friettenten. Volgens het Nationaal Verbond voor Frituristen, zijn dat er veel te veel. Deze bond wil de opleiding -frituuruitbater- gaan verplichten
"Mensen denken dat ze een goudmijn gaan uitbaten. Maar frieten bakken is deels kennis en deels kunst. Als je dat niet bezit, kan je geen succesvolle frituur beginnen", aldus de voorzitter Bernard Lefèvre.
Complete artikel: http://www.brabantsdagblad.nl/algemeen/bdbuitenland/8355949/Friettentenoverschot-in-Belgie.ece
Hoe staan jullie tegenover zo'n opleiding? Wat vinden jullie van de stelling van de voorzitter?
WTULTC
Friet bakken op zich lijkt me niet zo moeilijk. De keuze tussen verse en fabrieksfriet lijkt me het belangrijkste voor een nieuwe friettent. Ik zou zelf kiezen voor verse friet en kwaliteit bieden om me zo te kunnen onderscheiden van de rest.
Er zijn een aantal zaken die dat doen en daar wel profijt van hebben en zo een vaste klantenkring opbouwen die voor een goed frietje een eindje verder rijden/lopen. 21 maart 2011 22:26
outis
Ik ben overigens van mening dat frieten bakken 90% kennis is, 10% persoonlijke voorkeur en 0% kunst. Give or take een paar procenten op de 90/10 verhouding. 21 maart 2011 12:07
Kerux