2237-20080406-magnetron1.jpg
Twee merken magnetronfriet.

Magnetronfriet is zoals de naam al aangeeft friet die je in de magnetron kan bereiden in plaats van in een frituurpan. Zie ook ovenfriet. Teleiotes heeft namens Frietopia eens twee merken geprobeerd, hier onder volgt het verslag.

Magnetronfriet: aardappel of karton?

Magnetronfriet is al een paar jaar in ons midden. Maar een paar jaar na de introductie is het verdacht stil over dit nieuwe frietproduct. Nu dus de Frietopia test: is magnetronfriet een blijver of mag het in stilte verdwijnen?

De test betreft de volgende twee merken: bekende aardappel-, en frietproducent Aviko en het relatief onbekende FastFood Expres. Gewicht en bereidingswijze zijn allemaal hetzelfde; het enige verschil is dat de Avikofriet groter en gekreukeld is. Dat en Aviko is dubbel zo duur.

AVIKO + Aardappelsmaak + Veel knapperige frietjes Totaaloordeel: 5

FastFood Expres - Erg slap - Beetje kartonnig Totaaloordeel: 4

2238-20080406-magnetron3.jpg
Magnetronfriet dus.

Conclusie

Hoewel het gemak van de magnetron natuurlijk zwaar meetelt en we allemaal weten dat je voor een echt smakelijke maaltijd hem niet moet gebruiken, is het eindoordeel toch erg mager. Vooral omdat je bijna overal in Nederland makkelijk veel en veel lekkerdere friet die niet naar slappe reepjes karton smaken kan krijgen. Dus moet je wel heel wanhopig of gehaast zijn voor je de toevlucht neemt tot deze magnetronfriet. Maar ik ben een student, dus dat ik in de toekomst ooit nog eens de toevlucht tot de magnetron zal nemen sluit ik niet uit.

Zie ook: meer frietgerechten.