Alle recensies van remarkable


Automatiek van Weel (Nijmegen)

- 9 oktober 2014 18:08
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Hiervoor zat hier Mijn Moment, een wat ondergewaardeerde zaak, die erg goede friet had, dus ik was erg benieuwd naar Automatiek van Weel. Hoewel ze een groot aantal fans hebben, getuige bijv. de reactie hieronder, was ik niet zo heel positief over de friet. Deze was duidelijk niet knapperig genoeg, en verschilde ook nog eens van kwaliteit in de twee keer dat ik er ben geweest. Jammer, een duidelijke achteruitgang t.o.v. de vorige uitbaters. De hamburgers waren wel best goed (groot, veel ui etc.) Al met al een lichte teleurstelling.

Frituur de Burcht (Nijmegen)

- 9 oktober 2014 18:02
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Met de overname van de Burcht door Chinezen vreesde ik het ergste voor de kwaliteit van de friet. Gelukkig viel dit erg mee, want hoewel de friet ietsjes minder knapperig is dan bij de vorige eigenaar, krijg je nu meer saus en is de friet iets minder zout. Ze mogen wat mij betreft nog jaren zo doorgaan!

Friethuis De Vlaminck (Alkmaar)

- 9 oktober 2014 17:58
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De Vlaminck serveert lekkere friet, die bovengemiddeld knapperig is. Jammer genoeg mist de friet wel wat karakter, omdat het vloeibaar vet is gebakken. De man die de friet bakt was vrolijk en vriendelijk, maar er is helaas geen zitruimte, dus dat is een minpuntje voor de sfeer. Al met al een stuk beter dan de afhaalluiken van de Manneke pis of de Bram, maar het haalt net niet de landelijke top wat mij betreft.

Broodje Ploff (Utrecht)

- 9 oktober 2014 17:54
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Erg aparte zaak. Er hingen allerlei worsten in de zaak, want er worden ook broodjes etc. verkocht. De friet was wat bruin, en ook niet knapperig genoeg, maar wel gebakken in lekker vet (misschien ossenwit?) De zaak oogt niet erg hygiënisch en het personeel is niet heel vriendelijk, maar hier een frietje eten kan geen kwaad.

Van Ree Snackbar (Hoorn)

- 9 oktober 2014 17:49
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Een tijdje terug heb ik bij Van Ree een frietje gegeten. Ze zaten in een kotje vlakbij t station (volgens mij tijdelijk). De sfeer was er niet erg bijzonder. Het personeel was vriendelijk, maar vergat wel een kroket. De friet was een van de betere die ik in Noord-Holland heb gegeten, goed knapperig en zacht van binnen, hoewel het de kwaliteit van bijvoorbeeld Martin Zwets niet haalt. Jammer ook dat ze geen Belgische mayonaise hadden. Al met al verdient deze friettent meer aandacht van de frituristen hier.

Lunchetaria-Frietrestaurant de Mert (Arnhem)

- 20 februari 2014 06:22
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Ik heb hier twee keer gegeten, één keer ongeveer een jaar geleden en één keer twee weken geleden, na de prijs voor beste hamburgers werd uitgereikt. Het is een slim concept dat ze hebben, een frietrestaurant. Leuk om betaalbaar uit eten te gaan, en de sfeer is dan ook goed. De hamburgers zijn lekker, en voor de grote eter, maar niet exceptioneel, en mist toch wel wat smaak en finesse. De friet is hier duidelijk een bijproduct, want hoewel deze vers was, miste het de smaak en de krokantheid van goede friet (zeker voor een belg). Dus al met al vond ik de Mert toch een beetje een tegenvaller.

Cafetaria Steenbok (Nijmegen)

- 23 januari 2014 02:32
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Dat zie je niet vaak, een echt buurtcafetaria waar ze naast friet ook pizza, döner etc. hebben, maar waar de friet vers is. Het lijkt me een slimme zet van de nieuwe uitbaters, want op deze manier voeg je iets toe t.o.v. de vele andere cafetaria's in de buurt. De friet is lekker knapperig gebakken en zacht van binnen. De friet is wel een tikkeltje droog. De hamburger is lekker, met een geroosterd broodje en rauwe ui, precies zoals ik hem wil. Ik zag al dat ze belgische sauzen in huis hadden gehaald, dus dat komt helemaal goed met de steenbok. Aanrader wanneer je buiten het centrum woont!

Frituur 't Belsken (Boxtel)

- 23 januari 2014 02:25
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Meteen bij binnenkomst ruik je het al aan t vet: dit is een echte Belgische frituur. Hier was ik al lang naar op zoek, echte Belgische frietjes, maar dan in Nederland. Met alle originele sauzen, maar ook alle echte Belgische snacks (cervela, bicky burger etc.) De uitbater is een vriendelijke man, die openstaat voor een praatje, en hoewel er niet heel veel zitplaatsen zijn, zijn deze mooi aangekleed. tot zover was m'n bezoek al een succes. Nu de frietjes: ik kreeg een plastic bakje met een gemiddelde Nederlandse portie. De friet was echt lekker van smaak, maar had nog iets krokanter en iets verder drooggebakken gemogen. Maar de smaak was echt prima. Vergeet de nep-belgische friet van manneke pis, voor echte Belgische frietjes in Nederland moet je in Boxtel zijn.

Cafetaria De Fijnproever ('s-Hertogenbosch)

- 23 januari 2014 02:17
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Laatst nog eens geweest voor een frietje en een hamburger. De friet was weer goed gebakken, hoewel de friet niet helemaal droog was gebakken (maar dat lukt er niet veel in Nederland) Toch mankeerde er op de een of andere manier iets aan. Ik kon m'n vinger er niet precies opleggen, maar de friet miste duidelijk smaak, het was een beetje vlak ofzo. De hamburger was trouwens een tegenvaller, niets bijzonders. Al met al weten ze hier wat ze doen, maar toch ontbrak t voor m'n gevoel aan iets.

17-03-2013: Cafetaria de Fijnproever is gevestigd in een mooi pand aan het Jeroen Bosch plein. De hebben hier verse friet. Ze weten hier duidelijk waar ze mee bezig zijn, want ondanks het feit dat het carnaval was (en dus loeidruk) deed dit niets af aan de kwaliteit van de friet. Deze was knapperig van buiten en zacht van binnen. De hamburgers schijnen hier ook goed te zijn, maar dat ga ik een andere keer uittesten. Dit is echt een aanrader als je in Den Bosch bent, en een van de betere friettenten die ik gerecenseerd heb.

Cafetaria De IJsbeer ('s-Hertogenbosch)

- 23 januari 2014 02:12
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De kwaliteit van de ijsbeer viel me wat tegen. Omdat de friettent gevestigd is in een echte volkswijk, had ik een andere sfeer verwacht, maar de zaak oogt heel netjes en verzorgd. De friet is vers, maar te slap gebakken en te vettig. Ook zou er meer zout op de friet mogen en mist de friet wat smaak. De hamburger leek meer op een schnitzel, wat ik niet erg vond, maar het is natuurlijk niet wat je verwacht. Jammer, had hoge verwachtingen bij deze friettent, maar helaas zijn ze niet waargemaakt. Minder goed dan de fijnproever wat mij betreft.

Van Leeuwen Frituur (Eindhoven)

- 21 december 2013 18:51
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Eindelijk eens bij van leeuwen gegeten,want meestal kom ik te laat aan in Eindhoven en is ie al dicht. Het viel niet tegen,was zelfs beter dan ik had verwacht. De friet was vakkundig gebakken,en goed zacht van binnen en knapperig van buiten. Er zou iets meer zout op mogen, en ik denk dat de kwaliteit het niet haalt bij Martin Zwerts, maar verder prima.

Dik en Lang (Eindhoven)

- 21 december 2013 18:44
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Deze friettent eens uitgeprobeerd. De zaak oogt hygiënisch,en het personeel is vriendelijk. De friet is echt vers, want ik zag ze bezig met de aardappels. Ik kreeg het in een zwart bakje. De kwaliteit was niet helemaal goed. Wel vers, dus dat is altijd een pluspunt, maar te slap, en te kort gebakken. Hierdoor was het ook wat vet. De nasmaak van het vet was ook niet echt m'n ding. Je merkt dat de ze de kunst nog niet helemaal in de vingers hebben. Duidelijk minder dan de van leeuwen in Eindhoven,die ik eerder op de dag heb geproefd.

Cafetaria Adam's Corner (Nijmegen)

- 16 december 2013 22:47
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Normale friettent, waar wel veel zitplekken zijn. Friet is niet echt goed, vaak te slap. Verder is het er een in het rijtje niet veel bijzonders, maar bij gebrek aan veel beters in deze hoek van Nijmegen kom ik hier nog wel eens.

Food Center St. Jacob (Nijmegen)

- 16 december 2013 22:40
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Typische allround-friettent (die alles verkoopt van friet tot pizza, shaorma, doner etc). De kwaliteit is wel continue, de friet is niet heel slap als je meeneemt. Maar de friet is nou ook weer niet goed te noemen. Verder niet veel bijzonders over te zeggen.

Family Corner (Nijmegen)

- 16 december 2013 22:37
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Uitgebaat door een vriendelijk stel. Het mag echter niet baten. Ik kreeg een Grizly (wel pluspunt dat ze deze hadden) die half verbrand was, en de friet was op zijn best matig te noemen. Helaas.

Manneken Pis (Amsterdam)

- 16 december 2013 22:28
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Nog eens langs geweest, maar nee. Het heeft t echt niet. Als je ook ziet hoeveel friet er daar in een bakbeurt doorheengaat. Daarmee krijg je nooit de kwaliteit die je wilt. Belgen begrijpen dat, die laten je rustig wachten tot de friet goed is (heb ik in Brussel gemerkt). Hollanders zijn toch handelaren, die geven niet zoveel om de kwaliteit en meer om de snelheid (want meer centjes). En dat proef je.

17-07-2009: Ik heb de mannekenpis-hype op deze site nooit zo begrepen. De kwaliteit is niet bijzonder. Niet de slechtste friet die ik heb gegeten, maar zeker niet bij de beteren. In mijn zakje zaten toch vrij veel slechte stukjes. Ook de portie vind ik niet goed. Misschien dat je bij een Obelix of een Urbanus heel veel krijgt, dat weet ik niet, maar ik vind dat je ook bij een kleine portie iig het idee moet hebben dat je iets ophebt. Ik kan je wel vertellen (ik heb een half jaar in vlaanderen gewoond) dat de hoeveelheden niet bepaald Vlaams zijn. De prijzen zijn natuurlijk aan de hoge kant, zeker omdat er geen zitplaatsen zijn. Positief is wel dat er veel sauzen zijn om uit te kiezen. Ondanks dat het personeel niet onvriendelijk was (waar ik van opkeek, aangezien ik door een vriend al was voorbereid op onbeschoft gedrag) kan ik toch moeilijk meer dan een matig voor de sfeer geven, aangezien er totaal geen faciliteiten zijn en het assortiment bij de sauzen al ophoudt (totaal geen snacks) Al bij al bekruipt mij altijd het gevoel dat ze met een slimme marketing (een misselijke website) en te dure friet snel willen cashen op een punt in amsterdam waar mensen toch wel betalen.

Mijn Moment (Nijmegen)

- 16 december 2013 22:22
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De naam is inderdaad verschrikkelijk. toch neem ik wel eens 'mijn moment' hier, omdat de friet en de hamburgers goed zijn. De prijs/kwaliteit van de hamburger is prima, en je kan kiezen voor een kinderfrietje. De friet is lekker, met een lekkere nasmaak (vast vet?). Wel zou het nog knapperiger mogen en de friet is niet goed drooggebakken (maar dat is een detail, want dat lukt op de een of andere manier bijna niemand in Nederland). Helaas geen belgische mayonaise, maar ze hebben wel een andere zure mayonaise die niet onaardig is. De sfeer is ok, het is fijn om te kunnen zitten en het personeel is vriendelijk.
Het toch al verwende centrum van Nijmegen heeft er weer een nieuwe verse friettent bij. Wat mij betreft legt deze het enkel af tegen de Burcht (of deze ook beter is dan de picolino's daar ben ik nog niet over uit). Aanrader!

Come Back De Toren (Breda)

- 16 december 2013 22:16
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Ik heb hier verse friet gegeten. Het interieur zag er redelijk nieuw uit. Verzorgd, maar wel wat hip. De friet zelf was niet knapperig genoeg, en miste wat smaak. Voor verse friet viel het me iets tegen.

Frituur Christ (Breda)

- 16 december 2013 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Leuke friettent, met cultstatus (komt ook voor in Suske en Wiske). Friet is echt vers (dus niet van die vacuumverpakte zakken die s'ochtends binnenkomen, zoals bij andere zogenaamde verse frietverkopers. De friet is wel wat zout en niet goed drooggebakken. Daardoor ook niet knapperig genoeg. De friet krijgt van mij wel een goed, maar deze hoort voor mij daarom niet bij de absolute top.

Het Vlaamse Friteshuis (Amsterdam)

- 16 december 2013 21:54
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Nee, deze viel me zwaar tegen. Werkelijk onbegrijpelijk waarom deze zo hoog staat in de friettest van de AD. Friet was veel te slap, en niet twee keer gefrituurd. Daarmee dus ook geen Vlaamse friet. Bovendien kon ik de saus niet apart bestellen (er hing zelfs een bordje waarop dit stond). Verder heel erg middelmatige friet, voor te veel geld en niet bijzonder grote porties. Nee, Amsterdam moet t lekker bij de kroketten houden, de friet moeten ze aan de echte vlamingen overlaten.

Foodservice Royale (Nijmegen)

- 27 augustus 2013 14:17
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Grappig dat ik dus niet de enige was die dat opviel. Er staat dat ze verse friet verkopen, maar dat lijkt me gewoon niet waar. Ik heb het nog nagevraagd, maar ze bleven volhouden. Ik had eigenlijk moeten vragen of ik die aardappels dan eens mocht zien. Hoe het ook zij: de smaak is die van fabrieksfriet. Jammer ook dat ze geen belgische mayonaise hadden, en dat het enorm lang duurde (zeker omdat er behalve mij niemand zat). Het profiel is een beetje onduidelijk, omdat de inrichting die van een koffie en broodjeswinkel is. Niet echt een aanrader.

Frituur de Burcht (Nijmegen)

- 28 april 2013 01:38
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Inmiddels ben ik nog veel vaker bij de burcht geweest en ik moet toch zeggen dat dit naar mijn mening de beste frieten zijn in Nijmegen. Altijd goed knapperig gebakken (iets knapperiger dan de frieten van de picollino, hoewel die ook zeker niet slecht zijn). Veel recensies klagen over de onvriendelijkheid van het personeel. Dat herken ik zelf niet, ik vind het personeel meestal wel vriendelijk (maar 't zou kunnen dat ze vriendelijker zijn tegen vaste klanten, dat weet ik niet). Al met al een tent om te koesteren in Nijmegen.

17-07-2009:
Goede goudbruine frieten, knapperig van buiten en zacht van binnen. Soms zijn de frieten net iets te zout. De porties zijn bovengemiddeld, maar dit toont zich ook in de prijzen. De saus kan in een apart bakje en is duur (vlaamse prijzen: ongeveer 50cent), maar je krijgt dan ook wel veel. De sfeer is er niet geweldig (weinig zitruimte) maar ook niet slecht (zeker bij goed weer is het goed buiten zitten vlakbij het valkhof) en het personeel is altijd vriendelijk.
Al bij al de beste frituur van Nijmegen.

Snackpoint Roosendaal (Roosendaal)

- 28 april 2013 01:30
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Update 2013: Nog eens geweest, maar deze keer toch wel wat aan te merken op de sfeer. Na hier een schotel te hebben besteld vroeg ik of ik heel even een telefoontje kon plegen (omdat ik net terugkwam van een reis, en aan was gekomen op vliegveld brussel), omdat de batterij van mijn telefoon op was. Dit werd geweigerd met de mededeling 'dit kunnen we helaas niet doen'. Aangezien ik een ontzettende hekel heb aan dit soort bureaucratische onzin en vind dat je een klant best even kunt helpen, aangezien ie ook goed genoeg is om te komen eten in je zaak, geef ik minpunten voor de sfeer. Friet was trouwens wederom niet speciaal, en bij nader inzien kan ik iedereen aanraden om friet te gaan eten in België als je dan toch al in Roosendaal bent.

30-07-2009:
De sfeer in deze zaak is heel goed. Er is een grote keuze aan snacks, er is heel veel zitplaats en alles ziet er buitengewoon hygiënisch uit. Ook leuk zijn de speciale gerechten die ze hebben, zoals de friet hot java en de friet aloha hawaii. Ze hebben er gyros, shnitzels, duitse worsten etc. dus een erg breed assoritiment. De prijs is wel aan de hoge kant, zeker voor alle menu's, maar ook voor de friet. De porties zijn normaal, en de friet wordt op een bord geserveerd (dat vind ik zelf altijd minder, maar sommigen zullen dit misschien wel waarderen. De kwaliteit is niet bijzonder, de friet was een beetje droog en niet bruin genoeg, maar ook niet slecht. Al bij al dus een goed alternatief voor de frietent op het station, omdat er zitplaatsen zijn en omdat er een breed assortiment is.

Perfectaria (Nijmegen)

- 28 april 2013 01:03
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De perfectaria in de groenestraat krijgt toch behoorlijk wat negatieve recensies zo te zien. Mijn ervaring met deze friettent is toch zo slecht nog niet. Toen ik nog in het willemskwartier woonde prefereerde ik hem altijd boven de friettenten aan de willemsweg, met name bij afhalen, omdat de friet hier knapperiger wordt gebakken (en dus minder slap is bij thuiskomst). Ik heb hier wel ooit een hilarisch slechte zelfgemaakte joppiesaus gekregen, maar tegenwoordig hebben ze toch maar de echte joppiesaus in huis gehaald. De hamburgers hier zijn zelfgemaakt (soort gehaktmengsel) en eigenlijk best heel lekker, in ieder geval veel lekkerder dan die vieze frikandelachtige hamburgers van beckers of mora. De tijdschriften zijn hier niet altijd up to date, maar de tv staat ook vaak aan. De man achter de balie (van Chinese afkomst denk ik) is niet heel klantvriendelijk, maar t ligt aan z'n bui. Kwaliteit van de friet is niet bijzonder, al wordt de fabrieksfriet niet slecht afgebakken, maar dankzij de goede hamburgers afgerond naar een goedje.

De Bron (Nijmegen)

- 28 april 2013 00:46
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Bij het uitproberen van de friet van de bron waren mijn eerste gedachten wat deze mensen in hemelsnaam in heeft doen besluiten om een snackbar te openen. Een nieuwe zaak in een gebied waar al meerdere snackbars zitten (de harmonie, delfino), is toch vrij kansloos als er niet geprobeerd wordt om iets duidelijk anders neer te zetten. Verse friet bijvoorbeeld, of een heel ruim assortiment, of gewoon een kwaliteit waar geen concurrent tegenop kan. In plaats daarvan waren de frieten die ik proefde slecht gebakken (slappe) fabrieksfrieten, terwijl de wachttijd lang was. Er was duidelijk geen liefde voor het product. Ze hebben er wel ijs (movenpick als ik me niet vergis), maar dat boeit me eigenlijk niet zo. Zeker als de eigenaar ook een restaurant heeft moet ie zich schamen voor de slechte kwaliteit, want dit is niet bepaald een aanbeveling voor zijn restaurant. Geen enkele toevoeging aan het frietlandschap van Nijmegen, en het zal me niet verbazen als deze al snel weer sluit.

Cafetaria De Harmonie (Nijmegen)

- 28 april 2013 00:23
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De harmonie serveert fabrieksfriet, waar verder niet veel bijzonders over te vertellen valt. De hamburgers zijn er op zich wel lekker, van de grill (al is t jammer dat ze t broodje niet even aangrillen). De klantvriendelijkheid hangt af van de persoon die aan t werken is. Over t algemeen zijn de mensen heel vriendelijk, maar soms staat er iemand die meer met z'n telefoon bezig is dan met het runnen van de zaak. De televisie staat meestal aan, en waar dat niet perse negatief is, stond laatst het rtl-programma 'Obese' op terwijl ik mijn frietje aan het eten was (dat hoeft van mij nou niet, te confronterend :)

Cafetaria De Lekkerbek (Nijmegen)

- 28 april 2013 00:15
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Dacht altijd dat ze hier ook vis zouden verkopen, en in die zin is de naam een beetje misleidend, want t is een doodnormale friettent. De mensen zijn wel vriendelijk, maar ogen niet erg kundig. De friet is vrij standaard, gewoon matige fabrieksfriet. Wel vreemd dat je hier geen grote rasfriet kan bestellen, omdat ze daar maar een maat van hebben. Je kan er met mooi weer wel lekker buiten zitten, en ze komen de friet dan ook brengen. Ook is er een leesmap. Ze doen ook vaak aan kortingsacties, wat wel positief is natuurlijk en wat je niet zo vaak ziet bij friettenten.

Cafetaria De Fest (Nijmegen)

- 28 april 2013 00:05
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De Fest is een cafetaria waar ik toch dikwijls zit (noodgedwongen, vanwege de slechte prijs/kwaliteit van de refter op de universiteit). De kwaliteit van de Fest is niet echt goed. De friet is typische fabrieksfriet en weinig bijzonder. Toch heb ik een positief gevoel bij deze zaak, omdat de mensen die er staan altijd erg vriendelijk zijn en heel hard werken. De prijzen zijn ook wel ok.

Pim's Frituur (Wijchen)

- 19 april 2013 21:04
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Vandaag een frietje gegeten bij Pim's Frituur in Wijchen. Sfeer is wel ok, al was het wel erg druk en dus weinig zitplaatsen. De Friet was echter verrassend goed! Lekker knapperig en zacht van binnen. Heerlijk luchtig, maar toch niet slap. Er had iets meer zout gemogen op de friet, maar das een kleinigheid.Je merkt aan ieder frietje dat Pim het bakken onder de knie heeft. Echt een aanrader. Een minpunt dan: ze hebben er geen Belgische mayonaise. Dat is jammer, want een kwaliteitsproduct verdient een goede saus.

Cafetaria Jatialjo (Breda)

- 27 maart 2013 17:06
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Jatialjo is een sfeervolle friettent in de volksbuurt Tuinzigt. Het interieur ziet eruit als een Belgische kroeg. Een toog met barkrukken, en ze hebben er ook flesjes bier. De verse friet die ze er hebben is lekker, en heeft dat licht taaie dat belgische friet ook wel eens heeft (dat bedoel ik dus positief). De friet zou misschien iets knapperiger mogen, maar al met al best prima.

De Willem (Eindhoven)

- 27 maart 2013 16:47
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De Willem is een snackbar gelegen vlakbij het philipsstadion. Het ziet er wel gezellig ouderwets uit, en ze hebben er verse friet. De friet is echter niet goed gebakken. Veel te bruin, en de smaak is hierdoor wat bitter. Eigenlijk niet echt lekker. De prijzen zijn normaal.

De Frietboetiek (Tilburg)

- 26 maart 2013 21:14
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De Frietboetiek is een klein, gezellig zaakje. Zitmogelijkheid is helaas wat beperkt (twee inklapstoeltjes) en er is een snackmuur. Vriendelijk personeel: we mochten de (zelfgemaakte) sauzen uitproberen. Ze hebben er verse friet, en bij binnenkomst ruik je al de lekkere geur die je vooral in Belgische frituren ruikt. De friet was echter helaas niet wat ik ervan verwachte. De smaak was goed, maar de friet was veel te slap en te bruin. Jammer, want ik had er goede hoop van. Ik geef ze binnenkort nog eens een herkansing.

Cafetaria Theo van Brenk (Nijmegen)

- 26 maart 2013 21:09
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Aardige kerel, die Theo van Brenk. De friet is hier helaas minder, te droog en gewoon saaie afbakfriet. De hamburger was iets beter: op zich wel lekker gebakken, en met gebakken uitjes. Wel jammer dat er alleen mayonaise op zat. De sfeer is goed, dankzij de vriendelijkheid van Theo en dankzij de zitmogelijkheid en de aanwezigheid van tijdschriften.

Cafetaria Vuurens (Nijmegen)

- 15 maart 2013 16:42
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De Vuurens is al lang een bekende friettent in Nijmegen, en dat is ook te zien aan het interieur. Mooie, ouderwetse inrichting, waardoor je je in het Nijmegen van voor de oorlog waant. Maar goed, dan de friet. De friet wordt denk ik gebakken in vast vet (ik weet t niet zeker) wat het een aparte smaak geeft, niet slecht overigens. Minder ben ik te spreken over de vele verbrande randjes van de friet, en het lukt ze mijn insziens maar niet om de friet voldoende knapperig te bakken. De aardappelsmaak is erg aanwezig, en dit zal door sommigen ongetwijfeld als positief worden ervaren, maar het is mij te overheersend, alsof de aardappels voor het frituren gekookt zijn (ik weet niet of dit zo is, maar t zou met niet verbazen)Het personeel is trouwens meestal best onvriendelijk, en de prijs ligt vrij hoog. Ook de openingstijden zijn een minpuntje. Toch is t wel de moeite om er af en toe langs te gaan, al is t maar omdat het verse friet is (vandaar toch een goedje bij kwaliteit), en wel duidelijk van een heel ander type dan die je bij de burcht en de piccolino's in Nijmegen kan krijgen.

Cafetaria Rikken (Breedeweg)

- 15 maart 2013 16:10
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Cafetaria Rikken heeft een groot pluspunt: Ze hebben er Bickyburgers! Verder heb ik eigenlijk bijzonder weinig te melden over Rikken, omdat de friet er totaal niets bijzonders is (fabrieksfriet). Je kan wel kiezen uit dunne en dikke friet, das iig positief. De kwaliteit is niet slecht, maar ook geen reden om helemaal om te rijden. De sfeer is best prima, eigenlijk deed t me een beetje denken aan een kwalitaria: je hebt t idee dat t met de hygiëne wel goed zit, de fabrieksfriet is precies wat je ervan verwacht en ze hebben ook nog een heel circus aan broodjes en snacks. Wel ok, maar niet om over naar huis te schrijven dus.

Piccolino (Nijmegen)

- 15 maart 2013 16:02
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Een goede toevoeging aan het Nijmeegse frietlandschap. Ik snap de gematigde reacties niet helemaal. Ik vond de friet heel goed, vergelijkbaar met die van de burcht. Hoewel het aan de dure kant is, vond ik de kwantiteit wel in orde. Ook was ik positief verrast door de vriendelijkheid van het personeel. Ik liep net na sluitingstijd binnen, maar daar werd totaal niet moeilijk over gedaan, en ook na mij werden mensen gewoon nog binnengelaten. Jammer is alleen dat er zo weinig zitplaatsen zijn. Gelukkig begint het goede weer eraan te komen. Het is te hopen dat deze zaak langer weet te overleven dan het patathuys.

Update 2013: bij nader inzien vind ik de kwaliteit toch minder dan die van de burcht, waar ze de friet altijd net iets knapperiger weten te bakken. Verder nog steeds een aanwinst voor Nijmegen.

Snackbar Peter Loeffen (Oss)

- 15 maart 2013 15:59
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Wat me bij snackbar Loeffen erg beviel is de manier waarop ze door middel van allerlei (rand)zaken dit tot meer dan een dertien-in-n-dozijn friettent maken. Er is een grote keuze aan allerlei dingen als schnitzels, hamburgers etc. en je kan kiezen uit dunne of dikke friet. De hamburgers zijn echt lekker, zeker voor te geld, en het werd geserveerd op mooie, kleurrijke borden (we hadden t idee dat we bij een eetcafe aan t eten waren, maar dan voor de prijs van een snackbar) De friet is helaas gewoon fabrieksfriet, en dus niet veel bijzonders, en dat is dan ook het grote minpunt van deze zaak, die verder goed bezig is. Conclusie: goede hamburgers, grote keuze, leuke sfeer. Door middel van die extra's komt het ondanks de fabrieksfriet wel boven de middelmaat uit.

Friture Martin Zwerts (Eindhoven)

- 15 maart 2013 15:48
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Na de hele hype rondom Martin Zwerts toch maar eens besloten om er eens te gaan eten. Bij binnenkomst ruikt het meteen naar een Belgische frituur, vanwege het frituurvet (ik denk ossewit?) Dat is een goed teken! Ondanks het feit dat het hier s'middags rond een uur of 2 al enorm druk is, is de bediening vriendelijk: er wordt niet moeilijk gedaan over saus apart, er wordt zelfs een praatje aangeknoopt met de klant en bij buitengaan wordt er vriendelijk tot ziens geroepen. De friet komt in een goede portie, maar had eerder iets groter dan iets kleiner gemogen. De friet is prima, zoals ik hem graag zie: knapperig van buiten, zacht van binnen. Eigenlijk heb ik liever ietsjes dunnere frieten, maar das maar n detail. Eigenlijk kan ik als ik alles opsom concluderen dat de hype er niet zomaar is: dit is een uitstekende frituur, en eigenlijk ook de beste die ik in Nederland heb geproefd. Om dat te relativeren moet wel gezegd worden dat naar Vlaamse standaarden Martin Zwerts naar mijn mening ergens in de middenmoot zou eindigen. Maar dat zegt meer iets over het kwaliteitsverschil in friet tussen Belgie en Nederland. Dit is een uitstekende frituur, en t is de moeite waard om hier voor om te rijden!

Snack Kiosk (Roosendaal)

- 30 juli 2009 16:50
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De friet die ik hier kreeg was echt beneden de maat (zelfs een stuk minder dan ik meestal bij de smullers krijg, en dat zegt toch wel wat) De friet was veel t zout, te vettig. De friet was niet goed doorbakken. De portie is normaal voor een snackbar op het station, maar eigenlijk te klein voor een echte snackbar en de prijs ligt te hoog. Ik had het wel verwacht natuurlijk, maar dat werd ook waargemaakt: deze kun je beter overslaan. Zeker als je wat langer moet wachten op het station kun je beter naar de snackpoint lopen.

Cafetaria 't Hoekje (Nijmegen)

- 17 juli 2009 05:37
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De ruime openingstijden zijn positief, en ook het feit dat het vaak wat minder druk is dan in andere friettenten na het uitgaan. Verder is er weinig bijzonders op aan te merken. De friet is niet bijzonder slecht, maar ook niet echt goed. Wel vind ik dat je er weinig krijgt. De prijzen zijn normaal en de sfeer is niet bijzonder. Dit is geen friettent om te onthouden, maar kom je er een keer langs, dan kun je er best gaan eten.

Cafetaria Corry (Nijmegen)

- 17 juli 2009 05:29
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De sfeer bij Corry is nogal apart. Hij houdt inderdaad van slap ouwehoeren, maar meestal heb ik daar niet zo'n behoefte aan als ik friet wil eten. De friet zelf is niet bijzonder, soms een beetje droog en zout. Er zit vaak te veel saus op. Als je houdt van slap gelul en te dronken bent om de friet goed te proeven, is corry een aanrader. Als je van goede friet houdt kun je zelfs in de late uurtjes beter doorrijden naar het centrum.

Cafetaria Millenium (Nijmegen)

- 17 juli 2009 04:54
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Dit is zeker niet de beste friettent in Nijmegen. Naast friet hebben ze er ook shaorma en dan weet je het meestal al: de frieten zijn niet bijzonder. Toch zijn de frieten voor een kebabzaak zeker niet slecht, ze zijn goed knapperig gebakken. Absoluut een pluspunt is het feit dat hij laat open is, en dat er altijd genoeg plaats is om te zitten. Van alle uitgaans-friettenten (niet te vergelijken met normale friettenten) is dit denk ik de beste in Nijmegen, dus mij zul je niet vaak meer bij de barak op t keizerkarelplein staan.

Smulwereld D'n Bens (Langenboom)

- 17 juli 2009 04:45
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
D'n Bens in Langenboom is niets bijzonders. De friet is ok, de porties zijn normaal en de prijs is vrij goed. De sfeer is ook goed, ondanks dat je in de zomer nog wel eens lang kan wachten. Als je toch in Langenboom moet zijn dan kan een frietje van d'n Bens geen kwaad, maar erg bijzonder is het allemaal niet.

Eethuis Tej Tat (Zeeland)

- 17 juli 2009 03:56
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De Tej Tat (dialect of chinees voor Theo patat) is een typische kwalitaria. Eigenlijk is alles er normaal, niks springt er in positieve of negatieve zin uit. De friet is er soms wat droog. Bij het meenemen wordt de friet erg snel heel slap. Ook weet friet op een bord mij niet zo te bekoren (hoewel sommige mensen daar misschien wel van houden). Positief is wel dat er genoeg zitplaatsen zijn.
Al bij al geen memoborabele snackbar en al helemaal niet eentje om voor om te rijden.

Cafetaria Gül (Nijmegen)

- 17 juli 2009 03:47
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Voor de geweldige kwaliteit moet je niet naar de Gul gaan. De kwaliteit is niet slecht, dat zeker niet, maar zeker niks speciaals. Echt een dertien in een dozijn-friettent, waarvan er in Nederland eigenlijk veel te veel zijn. De sfeer is er vrij matig, je wordt niet altijd even vriendelijk geholpen en er lopen nogal eens wat hangjongeren rond. Waar de Gul zich echter positief in onderscheid zijn de enorm grote porties en de goedkope prijs. Dit zorgt ervoor dat ik toch regelmatig eens langsga bij deze friettent.

Cafetaria-Lunchroom De Heerlijkheid (Uden)

- 17 juli 2009 03:39
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Jammer dat deze frituur niet vaker wordt bezocht door frietopia-leden, het is een hele goede. Ondanks dat het geen versgesneden frieten zijn, weet de heerlijkheid toch veel extra's te bieden. De curry is er de lekkerste van Nederland, met een aparte zoete smaak(ik heb nog geen frituur gevonden waar ze dezelfde hebben, maar weet niet of ie huisgemaakt is) De hoeveelheid zout op de frieten is altijd goed gedoseerd en de frieten zijn altijd keurig afgebakken. De hamburgers zijn er erg goed, niet zoals in veel friettenten waar je 'platgerolde' frikandelen krijgt. De sfeer is er heel goed: het komt over als een lunchroom (veel personeel, hygienisch, de friet wordt altijd gebracht) zonder dat je de friet op een bord krijgt (wat ik altijd een gruwel vind) De prijzen en de porties zijn niet erg bijzonder. Al bij al zeker een aanrader.