Alle recensies van gozom


DC Verse Patat (Leiden)

- 4 december 2016 05:10
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Splinternieuwe zaak op de plek waar de Kwalitaria zat. Omdat hier geadverteerd wordt met verse patat, waren mijn verwachtingen hoog. Helaas valt dat toch tegen. Hoewel de frites goed zijn gebakken kan de smaak van de aardappel zelf mij niet zo bekoren. Ook is de portie klein. De prijs valt met €1,85 nog mee. Met mayo wel fors met €2,40.
Er zijn tafeltjes om te eten.

Frites Atelier (Den Haag)

- 25 juli 2016 20:56
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Aan mij de eer de eerste recensie toe te voegen. Heerlijke erg dikke frites met de schil er nog aan. De frites worden geserveerd in een chique blauw kartonnen bakje met goudkleurige opdruk. De frites komen terecht op een vetvrij papier. De portie is groot en de prijs hoog: €3,50. Je hebt de keuze uit verschillende sauzen, waaronder de truffelmayonaise. Alle sauzen kosten hetzelfde, nl. €1,25. Een dubbele mayo bestellen hoeft niet want je tankt ze zelf uit de keramische potten. Je krijgt er ook een luxe servet bij en een lang houten vorkje.
De zaak ziet er chique uit. In de vensterbanken kun je zitten en buiten op straat staan staantafels.
Snacks zijn hier niet te krijgen.
Door de hoge prijs krijg je hier toch niet de beste prijs/kwaliteitverhouding. Die vind je slechts 50 meter verder.

Friethoes Haarlem (Haarlem)

- 24 augustus 2015 01:07
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Ik was in Haarlem en had honger. Dus even de Frietapp gestart om het lekkerste frietje van Haarlem te proberen. Daar kwam deze als beste uit de bus. Voor E2,70 kreeg ik een puntzak met een middelmatige hoeveelheid friet. Deels met schil eraan. Biologisch. Hoewel de friturier (hoe noem je zo iemand; patatbakker klinkt niet) er de wekker bij gebruikte vond ik ze toch aan de vettige, beetje zachte kant. De prijs vond ik aan de hoge kant. Ik had er lekkere huisgemaakte mayonaise bij besteld die me E0,80 kostte. Prettig was dat het houten vorkje lang was, zodat je ook de stukken onderin de puntzak zonder vette vingers uit de zak kon vissen.
De zaak zelf is klein met een bankje en een stoel waar je kunt wachten op de friet. De wachttijd was vrij lang. De keuze aan snacks is beperkt.

Snackbar De Tille (Leeuwarden)

- 26 april 2015 20:43
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Supergoedkope snackbar ingericht met tafels en stoelen en met een toilet. De kwaliteit van de diepvriesfriet is even goed als andere snackbars die diepvriesfriet opbakken, maar dan voor de helft van de prijs! De hoeveelheid is doorsnee. Maar het beste is toch dat de prijs het laagste is die ik ken. Een friet zonder kost 1 Euro, een friet met maar 1,25. De eigenaar is zorgzaam, super correct en netjes, blijkens het toilet.
Een aanrader is het broodje hamburger speciaal. Voor maar 2 Euro krijg je er een met een gekookt ei ertussen!
De zaak is populair gezien de drukte.

FRIET ENZO (Leiden)

- 2 april 2015 23:54
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Na de friettest van het AD in 2014, waarin deze zaak als 4e eindigde, heb ik deze zaak maar eens een bezoekje gebracht. Ik moet zeggen dat ik blij verrast ben. Goede verse friet, vol van smaak. Goed gebakken. De portie had wel iets groter gemogen voor de prijs, nl. E2,10.
De zaak heeft een mooie moderne inrichting en achterin tafeltjes om te eten. Goede sfeer.

Petit Restaurant Vijf Mei (Leiden)

- 2 april 2015 23:51
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Ruime frietzaak met eettafels, stoelen, poeven en TV. Kortgeleden heeft de zaak een makeover ondergaan. De diepvriesfriet was doorgebakken en de portie groot. De Ras-patat is lekkerder dan de normale friet. Rond etenstijd was het hier flink druk waar er een goed contact is met de buurtbewoners. Geen verse friet, dus minstens een punt aftrek.

Vlaams Friethuis Polleke (Den Haag)

- 2 april 2015 23:48
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Heerlijke handgeschilde en gesneden friet. En dat proef je. Zo moet friet worden gebakken. Patat eet je hier als delicatesse. De beste zaak van Den Haag en misschien wel van Nederland. Wat mij betreft wordt dit de winnaar lekkerste friet!
De porties mogen echter wel wat groter. Een medium friet mayo kost E2,50.

De Frietbar Katwijk (Katwijk)

- 26 juli 2014 23:30
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Aan het Andreasplein waar eerst snackbar De Mosselaar zat, is er nu een nieuwe snackbar en aanliggend een ijssalon gevestigd, waar eerst het restaurantgedeelte was. Dat is nu dus verdwenen.
Bij de toeristenmarkt op dinsdag heb ik daar verse friet geprobeerd. De zaak adverteert met ambachtelijke friet, dus mijn verwachtingen waren hoog gespannen. Misschien kwam het omdat het een zomerse dag was en druk, maar ik vond de friet tegenvallen. Het was vettig en aan de zachte kant. Wat langer doorbakken had een lekkerder smaak opgeleverd. Ik vond de hoeveelheid ook karig.
De raspatat was weer veel te lang doorgebakken. Dat moet toch beter kunnen. Graag meer aandacht voor de bereiding.
Het zout wordt in een apart zakje bijgevoegd. Goed voor mensen die zoutloos willen eten, maar ik vind het lekkerder als het zout snel na het afslaan van het vet erop wordt gestrooid. Nu blijven de korrels niet zitten. Als het zout toch apart is, is het misschien een goed idee om ook natriumarm zout aan te bieden.
De zaak frituurt wel verantwoord.

De Mosselaar (Katwijk)

- 26 juli 2014 23:27
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Is gesloten. Snackbar Lef is de opvolger met een andere eigenaar en personeel.

Het Plein Fast Food (Zandvoort)

- 26 juni 2014 04:21
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
In het hart van Zandvoort kun je hier heerlijke verse friet krijgen. Ze zijn aan de dikke kant, maar lekker.
John uit Katwijk kan ook in Leiden terecht voor heerlijke verse friet. Dat scheelt je 40 minuten heen en terug.

De Patatza(a)k (Amsterdam)

- 26 juni 2014 04:08
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Superlekkere verse friet. Beetje doorgebakken. Zo hoort friet te zijn.
Nette, moderne zaak met eettafeltjes.
Het is er druk. Logisch, men komt voor goede friet.

Kwalitaria Luifelbaan (Leiden)

- 26 juni 2014 03:57
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Voor een Kwalitaria, waar de kwaliteit hoogstaand zou moeten, vond ik de smaak van de diepvriesfriet tegenvallen. Ze waren melig en ook het vet smaakte oud. Dat merkte je nog meer aan de Ras-patat.
En dat terwijl ze hoog opgeven van de speciaal voor hun gemaakte Aviko-friet van 12 mm dik.
Het interieur is nieuw en modern. Er zijn een paar tafeltjes waaraan je kunt eten. Dat kan ook op het terras.

Karels Biofriet (Leiden)

- 26 juni 2014 03:30
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Karels Biofriet wordt verkocht vanuit een rijdende keukenwagen met een uitstraling van Pipo de Clown. Ik tref hem meestal aan bij braderieen en heeft ook geen vaste standplaats.
In Katwijk heb ik de friet geproefd. Aan de frieten zit nog de schil. De smaak was goed, maar de frieten waren helaas aan de zachte kant. Ik had er iets meer van verwacht. De saus was een mengeling tussen mayonaise en mosterdsaus.

Het Vlaamse Friteshuis (Amsterdam)

- 9 december 2013 01:59
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Overgewaardeerde friettent. Dunne verse friet die wat zacht is. Ik snap niet waarom deze zaak zo hoog wordt gewaardeerd. Populair is die natuurlijk vanwege de naam en ligging bij een drukke winkelstraat.

Snackbar De Duif (Delft)

- 29 november 2013 02:56
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Helaas bestaat deze zaak niet meer. Er zit nu een doner restaurant genaamd Marmaris.
27-11-2013

Frito Misto (Delft)

- 29 november 2013 02:53
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
In deze kort geleden geopende zaak wordt verse biologische friet verkocht. Ik bestelde een middelgrote friet met huisgemaakt mayonaise. Dit kostte me 2,50 voor de friet en 50 cent voor de mayo.
De frieten komen in een puntzak met houten vorkje. De hoeveelheid was wat weinig.
Helaas is de friet me niet zo goed bevallen als ik had verwacht. Het waren geen mooie frieten, maar stukken friet. Ik doel daarmee niet op restjes. De frieten hadden wel iets dikker gemogen.
De mayonaise viel ook tegen. Het leek meer op een kruising tussen slasaus en kruidensaus.
Het interieur is modern. Aan de zijde van de Oude Delft is een lange tafel waaraan je kunt zitten. Er is helaas geen toiletmogelijkheid. Dan vraag je je af waar ze zelf naar het toilet gaan.

Bram Ladage (Den Haag)

- 28 mei 2013 00:36
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Friettent in de winkelstraat van Den Haag. Behoorlijke friet van aardappelen die niet ter plekke worden geschild, maar wel gesneden. Smaakt wat vettig. Kan wat langer doorgebakken worden.

Snackbar Marja (Amsterdam)

- 28 mei 2013 00:29
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Prima friettent van verse aardappelen. Zit er al jaren. Lekker doorgebakken friet in hoekige zakjes (wat makkelijker eet dan puntzakken) of bakjes. Lekkere fritessaus. Tafeltjes om te eten.

Manneken Pis (Amsterdam)

- 28 mei 2013 00:25
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Zeer populaire friettent. Verse friet. Frietjes zijn dikker dan normaal. Had van mij iets langer worden doorgebakken. Duur.

't Kleinste Winkeltje (Den Haag)

- 28 mei 2013 00:23
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Een heel klein zaakje waar in tegenstelling tot waarmee wordt geadverteerd geen verse Vlaamse frites maar diepvriesfriet wordt verkocht!
Smaak niets bijzonders. Puntzak.
Loop liever 3 minuten verder naar de Achterom voor de lekkerste verse frites.

Frituur de Burcht (Nijmegen)

- 20 april 2013 20:59
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Ten eerste versie friet. Dat is al een extra punt waard. Goed gebakken lekkere friet. Portie is gemiddeld. Prijs OK. Sfeer niets bijzonders. Klantvriendelijkheid kan beter.
Wel apart was de aspergekroket.

Vlaams friteshuis 'van Gogh' (Amersfoort)

- 22 mei 2012 23:41
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Gelukkig bestaan ze nog, frietzaken die zelf verse aardappelen voor- en afbakken! Het verschil met diepvriesfriet proef je.

Goede en lekkere friet, maar had van mij iets dikker gemogen. En net als de andere recensent in 2009 meldde, houd je nog steeds kleine stukjes friet onderin de puntzak over.
De friet zijn goed gebakken, hoewel een week geleden er ook wat zachtere frietjes tussen zaten.
Je hebt o.a. de keuze tussen Belgische mayonaise (0,60) en Hollandse fritessaus (0,50). De Belgische mayonaise is inderdaad lekker. Niet zo dik als Calve mayonaise en ook niet zo vet van smaak. Je proeft door het zurige de mosterd.
Een normaal frietje kost 1,90.

De locatie is fantastisch bij een stadspoort. De nep Van Gogh hangt er nog steeds en past bij de zaak. Ze verkopen ook ambachtelijk gemaakt vanille-ijs. Ze benadrukken dat het totaal anders smaakt dan softijs. En dat kan ik ook beamen.
Al met al een zaak die zich richt op de kwaliteit van snacks. Maar wat mij betreft niet de lekkerste friet van Nederland.