Alle recensies van PimGeert


Friture Martin Zwerts (Eindhoven)

- 15 maart 2014 19:13
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
2014
Update: weer genoten van de heerlijke frieten bij Zwerts. Vers, vol van smaak en mooi gebakken. Deze keer gekozen voor de altijd lekkere -en huisgemaakte- curry met uitjes (waarom is dit geen gemeengoed in Nederland?). Altijd weer een warm welkom bij binnenkomst. Tip: met het nieuwe terras is het ideaal voor fietsers om na een tochtje lekker buiten te zitten.


2013
Opgegroeid in Eindhoven en al een tijdje woonachtig in verschillende uithoeken van Nederland. Nog steeds kom ik er graag en het is m.i. de lekkerste friet van Nederland. Daarom vind ik het onbegrijpelijk dat de friettenten, vernoemd naar het zwarte Belgische mannetje, hier zo hoog scoren. Qua friet is het daar prima, maar zeker niet excellerend. Enige kanttekening moet gemaakt worden: gesneden friet is een unicum boven de rivieren. Hoge scores zijn dus begrijpelijk als je alleen diepvries friet gewend bent...

De afgelopen jaren frituur Zwerts zien veranderen van het kleine kotje van Piet naar de moderne frituur van Martin. Al jaren steelt Annelies de show met haar warme Brabantse gastvrijheid. Ze kent de buurt, de stad en haar gasten. Terwijl Martin secuur de (te) harde stukjes friet weggooit, is Annelies altijd de hele zaak aan het overzien. Ja, het blijft een nadeel dat het er tijdens etenstijd erg druk is. Maar daar krijg je dan wel heerlijke verse friet voor terug! Daarom raad ik mensen vooral aan om 's middags, voor de drukte, langs te gaan.

Tip: bestel een friet met Belgische mayo, doe er een 'van alles wa' bij en geniet op het terras van de pure smaken! Heerlijk!

Wij blijven komen!