Alle recensies van MarcR


Cafetaria Steenbok (Nijmegen)

- 13 juli 2016 11:09
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
UPDATE:

Het interieur is duidelijk erop vooruit gegaan; relaxte zitbanken. En van de week was het hier om 21:30 nog opvallend druk. De uitstraling kan nog wel wat beter, maar vooruit, wat extra puntjes voor de sfeer.

Goede porties, lekkere pindasaus, en er hangt een suggestie- en klachtenbox.

De verse friet is er ook echt op vooruitgegaan, lekkere grove stukken. Nu nog Zaanse mayonaise (of Brander) ipv. frietsaus en dit is een onverwacht pareltje in het Nijmeegs frietlandschap.OUDE RECENSIE:

Drie kleine tafeltjes, waarvan het (overigens zeer vriendelijke) personeel ook niet zeker lijkt te zijn of je er wel wil zitten. Zwart overheerst. Tja.

Des te verrassender dat zo'n typische buurt-tent verse friet verkoopt naast fabrieksfriet. Hulde!

Verwacht echter (nog!) geen Vuurens of Piccolino-kwaliteit. De aardappels die ze gebruiken zijn lekker, maar ze snijden het vrij klein en frituren vrij hard, waardoor er ook wat te harde stukjes in je bakje terecht komen. (En friet hoeft wat mij betreft sowieso niet extreem knapperig te zijn.)

Cafetaria Heyendaalseweg (Nijmegen)

- 23 september 2015 19:35
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Een nieuwe degelijke friettent dichtbij de universiteit.

De friet is de normale dikte fabrieksfriet. Gewoon goed.

De tent is fris en schoon, maar veel zitgelegenheid is er niet (ook al zijn de bankjes wel comfortabel) en de tent lijkt op afhalen gericht.

Pomms' (Rotterdam)

- 14 september 2015 15:57
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Terug naar Rotterdam, dit keer voor Pomms'.

Ten eerste de uitstraling: men heeft het begrip "uitgeefloket" enorm slim aangekleed, met hangstoeltjes, en verhoogde zitbankjes waar je van je frietje kan smikkelen pal naast de Bijenkorf. In een glazen vitrine liggen de verse piepers naast een duidelijk gebruikt stansapparaat. Hier is over nagedacht. Heel goed!

Mijn frietje zelf was precies goed; lekkere aardappel, en goed gebakken. De mayonaise is blijkbaar vermengd met yoghurt; smaakt daardoor wat frisser, maar niet zo zuur als Vlaamse. Yum! Je krijgt het in een apart bakje, die gerefilled kan worden. Minpuntje is hooguit dat er maar 1 maat puntzakje is.

Tot slot de prijs: die 2.50 heb je er wel voor over.

Manneken Pis (Amsterdam)

- 14 september 2015 15:46
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Het hele concept van Manneken Pis is natuurlijk om verse friet a-la MacDonalds te verkopen. Het is bijzonder om te zien hoe goed ze dat lukt. Natuurlijk verlies je iets als het een massaproduct wordt, maar het heeft ook voordelen: een enorm aanbod aan sauzen (groene pepersaus, jum!), werkelijk enorme porties, nauwelijks wachttijden zelfs als het druk is.

Het enige minpunt is wel meteen een hele forse: de sfeer. Waar is hij? Na in een rij met toeristen gestaan te hebben is je meest praktische optie het Damrak over te rennen om op de trappen van de beurs van Berlage je frietje op te kanen, zittende tussen weggegooide puntzakjes van eerdere klanten.

Fritez (Rotterdam)

- 5 september 2015 18:12
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Verse "handgesneden" "organisch-biologische" friet. Klinkt hip, en dat is de tent dan ook. Helaas is dat ook meteen hun beste selling point: uitstraling + terras in een druk straatje in Rotterdam. Uitstekende locatie!

Voor de friet betaal je een hoofdprijs, maar deze verdient het niet. De frieten zijn dunner dan sommige fabrieksfriet, waardoor ze vrij bruin uit de frituur komen en vrij vet in je maag aanvoelen achteraf. Er werd ook teveel zout gebruikt zodat ik niet kan beoordelen hoe de gebruikte aardappel nou smaakte. Verder "wel okee", maar 3 euro (ex mayo) waard? Nee.

De mayonaise was wel heerlijk. Romig en zacht.

De hoeveelheid is "normaal/groot"; helaas een one-size-fits-all, je hebt geen keuze in hoeveel friet je krijgt.

Cafetaria De Vink (Ooij)

- 21 augustus 2015 15:22
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Ik bestelde een grote friet, en dat was 'ie ook wel. De friet zelf was wel weer ontzettend average en het omrijden niet waard. Wel een sfeerpuntje voor het terras.

Plaza Calluna (Dieren)

- 20 april 2015 17:45
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Hele standaard friet, wel goed gebakken. Voor de prijs (die niet echt duidelijk op de borden staat) van een kleine friet heb ik echter wel eens grotere bakken gekregen.

De sfeer is lastig te beoordelen: de tent is een soort combi van een friettent en een broodje-gezond-zaak. Binnen leuke tafeltjes, buiten gekleurde stoeltjes. Maar helaas is het terras een saaie winkelstraat. Eigenlijk vier sterren, maar een puntje aftrek voor't feit dat er vrij hard smartlappenmuziek aanstond.

Cafetaria Het Eethuis (Nijmegen)

- 20 april 2015 15:37
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Ok, de friet was best lekker en de saus zorgvuldig erop geschept. Maar echt sfeervol was het niet met de drinkende mensen in het ruimtetje achter de kassa en de warme frituurlucht. Ik merkte nauwelijks verschil tussen de kleine en de grote friet.

Family Sint Anna (Nijmegen)

- 20 april 2015 15:33
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Leuke snackbar; ook bij een kleine friet krijg je nog steeds een gigantische portie. Friet zou van mij wel wat langer gebakken mogen worden.

Cafetaria De Harmonie (Nijmegen)

- 20 april 2015 15:29
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Weinig negatiefs op aan te merken, maar ook niet bijzonder.

Frituur de Burcht (Nijmegen)

- 4 oktober 2014 17:21
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Eigenlijk is dit gewoon de oude vertrouwde Burcht, maar dan met een wat jonger en gedrevener ogend personeel.

De friet zelf is er, eerlijk gezegd, zelfs op vooruit gegaan. Betere dosering kwa zout en de harde stukjes die ik vroeger hier nog wel eens tegenkwam waren weg. Ik moest ineens denken aan Martin Zwerts.

Cafetaria Ugala III (Nijmegen)

- 23 juni 2014 01:20
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Personeel is vriendelijk en de zaak oogt schoon, maar het lijkt me meer afhaal-gelegenheid.

Voor de prijs van 1 kleine friet zoveel meegekregen dat ik het niet eens opkon. De friet was de dikkere fabrieksfriet (wat je niet vaak ziet bij dit soort friet/doner-combinaties). Niet bijzonder maar ook niets op aan te merken en prima gebakken.

Cafetaria Yes (Berg en Dal)

- 1 juni 2014 22:28
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Standaard dunne fabrieksfriet. Verwacht niet iets bijzonders (wat ik voor de prijs eigenlijk wel deed).

De sfeer vind ik het grootst minpunt; het terras is weliswaar prima, maar de zaak is van binnen ontzettend 'hol'.

Cafetaria Alfood (Nijmegen)

- 8 april 2014 00:38
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Erg standaard friettent bij een klein winkelcentrumpje. Het ziet er wel schoon uit, maar toch wat minpunten. Als er mensen buiten zitten te roken ruikt de hele friettent ernaar. En mijn snack was niet tegelijkertijd met de friet klaar. Die trouwens ook niet aan tafel gebracht werd.

Als je er om de hoek woont geen reden om niet je friet te halen, natuurlijk.

Cafetaria Looman (Dieren)

- 20 maart 2014 23:07
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Nog steeds de lekkerste friet van Dieren. Wel echt een typische afhaal-friettent, kwa sfeer moet 't het vooral hebben van het vriendelijke personeel. Wel jammer dat je niet meer 'voor x euro friet' kan krijgen.

UPDATE: De porties zijn dus echt ruimer geworden sinds de laatste keer dat ik hier was. Een grote grote friet betekent een groot bakje die zo vol wordt geschept dat er echt geen frietje meer oppast.

Haphoek (Arnhem)

- 8 februari 2014 20:34
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Haphoek is voor mij nostalgie: als kind een middagje naar de stad betekende een frietje bij (toen) "Haphoek Ratelband." Terug naar vandaag de dag.

Volgens de gevel verkoopt men "eerlijke" friet "dagelijks vers gesneden." En stiekem... leek het er inderdaad op.

De prijs verrastte het meest: ondanks de strategische locatie kost de kleinste puntzak slechts 1,30 voor precies de gewenste hoeveelheid.

Sfeer: niet van toepassing. Je staat op een winderig bedompt zijstraatje van een drukke winkelstraat pal naast een drukbezochte automatiek.

Cafetaria Çaglar (Nijmegen)

- 8 februari 2014 20:17
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Opzich een prima portie, maar de prijs was eigenlijk ook naar (50ct voor een kwak frietsaus.)

De sfeer is het best te omschrijven als een turkse huiskamer. Compleet met parkiet, turkse muziek, een rokend persoon in een huiskamerhok achterin. Ik vind dat serieus best leuk voor een keer.

De speelautomaat die tussen de tafeltjes in staat is wel echt een minpunt.

Perfectaria (Nijmegen)

- 8 februari 2014 20:01
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Het enige wat echt opvalt aan deze tent is het interieur. Stevige houten tafels, luxueus aanvoelende bruine bankjes. De friet zelf was beter dan die van Cicek, maar niet speciaal.

Mijn Moment (Nijmegen)

- 8 februari 2014 19:57
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Wat niemand in deze recensies lijkt op te vallen: deze snackbar lijkt zich specifiek op vrouwen te willen richten. Kijk maar eens rond: roze bankjes, roze kussentjes op gevlochten witte stoeltjes, aan de muur foto's van vrouwen die verliefd naar een hamburger kijken, een mintgroene milkshakemachine. En natuurlijk de naam! Overduidelijk.

De friet zelf leek me trouwens de dikste soort invriesfriet. Ik weet niet of er ook is onderzocht of dat is wat vrouwen graag hebben, maar mij verwen je er niet mee.

Bestaria Xiang (Nijmegen)

- 8 februari 2014 19:41
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Beetje krap om met meer dan 3 mensen friet te eten. Maar verder ok. De friet is niet bijzonder, ofzo.

Cafetaria Ciçek (Nijmegen)

- 8 februari 2014 19:36
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Een duidelijk pluspunt zijn de openingstijden, maar verwacht hier geen sfeer. Tenzij je groot TV-scherm sfeervol vind.

De friet proeft soms "niet helemaal af". Maar verder best okee om friet te halen als je in de buurt bent.

Cafetaria d'n ouwe Beuk (Grave)

- 8 februari 2014 19:34
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Pitoresk straatje, leuke bruin houten muurbekleding; maar daar houdt het positieve op. De friet laat te wensen over. Het smaakte waterig, en iets meer zout mag wel. Prima om een keer te eten als je toevallig in de buurt bent, maar verder niet.

Ook wel een minpuntje omdat de friet niet bezorgd werd (of ben ik te verwend geraakt?)

Cafetaria De Fijnproever ('s-Hertogenbosch)

- 12 oktober 2013 00:38
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Goede friet (vers, volgens mij), goed gebakken, bakjes goed vol geschept. Misschien wat aan de knapperige kant voor sommigen. De zitplaatsen hadden wel wat ruimer gemogen.

Kwa porties hebben ze een interessante keuze gemaakt, ze verkopen "groot" en "klein". Niet iets ertussenin. Gewoon voor de grote gaan dus!

Pim's Frituur (Wijchen)

- 27 juli 2013 23:37
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Wie in Wijchen woont treft het, want in 'n pitoresk centrumpje vind je deze verse frietenbakker. Het interieur is normaal (wat weinig tafeltjes), maar de locatie maakt het goed.

Men bakt de friet hier goudbruin; maar zeker niet te hard. Veel mensen houden wel van dit soort krokante grote frieten, denk ik. De friet is niet vet, niet te zout, en je krijgt 'n ok portie voor de prijs.

Cafetaria De Fest (Nijmegen)

- 26 juni 2013 20:40
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Prima friettent, vriendelijke mensen!

De frietjes zijn wel aan de dunne kant. Meesterlijk zijn de "schotels": combi's van friet met veel snacks (of kofte) en wat rauwkost; op sommige dagen aantrekkelijk geprijst.

Ruime zitgelegenheid, en toch zitten ze soms helemaal vol. En terecht.

UPDATE: Laatste keer wel 'n erg zout frietje gehad :(

Cafetaria Toorop (Nijmegen)

- 15 mei 2013 21:17
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Goede porties, en over de prijs mag je ook niet klagen. Alhoewel ik van kleine frietjes eigenlijk niet zo weg ben, waren ze wel goed gebakken.

Opmerkelijk pluspunt: het leesvoer! Waar je bij de meeste tenten niets treft, of tot de conclusie komt dat je toch echt de Nieuwe Revu niet moet lezen, liggen er hier de betere "pulp" als Libelle, Margriet en Quest.

Family Corner (Nijmegen)

- 15 mei 2013 21:16
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Ik bestelde een kleine friet, en kreeg alsnog een enorme portie. In 1 woord: fantastische porties dus.

Kwa inrichting: pluspunten voor bekleedde stoelen en een niet-alledaagse vorm van de zitruimte. Ook verfrissend: de TV staat gericht op de klanten, niet op het personeel.

Cafetaria Vuurens (Nijmegen)

- 28 april 2013 17:36
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Wat mij betreft de lekkerste friet van Nijmegen, maar de prijs is er ook naar.

Als je het bestelt "om mee te nemen" krijg je overigens een prima gevulde krant mee.

UPDATE: Mm, de laatste keer dat ik er was stiekem toch een beetje te vet en te zout. Wel dermate sfeervol dat ik er een plusje bij doe.

Cafetaria Ciçek Yeliz (Nijmegen)

- 12 april 2013 00:07
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Te hard gebakken en te zout. Het personeel is vriendelijk, maar het oogt allemaal een beetje shabby.

Friture Martin Zwerts (Eindhoven)

- 12 april 2013 00:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De grote, dikke, smeuiige, verse frieten die je hier krijgt zijn... perfect. De bakjes en zakjes worden ook goed volgeschept.

Dit zitgelegenheid is comfortabel (zachte bekleding en fancy tafeltjes!), en het is er gezellig druk; terechte viervoudig winnaar dus!

Piccolino (Nijmegen)

- 11 april 2013 23:20
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Knus friettentje, lekkere friet waar je ook voldoende van krijgt. De pindasaus is hier veel lekkerder dan bij de meeste friettenten!

Cafetaria Pizzeria Verona (Nijmegen)

- 14 februari 2013 19:58
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Een erg normale wijkfriettent (ondanks het woord 'pizzeria'), meer gericht op afhalen dan 'hier opeten'.

De Bron (Nijmegen)

- 11 februari 2013 17:33
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Een klein bakje wel erg vette frietjes. Geen enkele sfeer ook, maar met wat meer tafeltjes en planten zou het dat best kunnen krijgen.

Cafetaria Multi (Nijmegen)

- 11 februari 2013 15:39
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Omdat de "Multi Aladin" goed stond aangeschreven eens wezen eten. Beetje groezelig. Niet echt onder de indruk.

Cafetaria Theo van Brenk (Nijmegen)

- 11 februari 2013 14:42
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De friet hier is "gewoon", maar wel goed gebakken en inderdaad niet zo overdreven zout. De porties zijn *ruim*. Maar je gaat vooral naar Theo om de snacks. Probeer ook eens de dubbelburger!

Kwa sfeer: een knus zithoekje met een kitscherig hanglampje, zomers een heerlijk terras, en Theo is altijd wel in voor'n praatje. Prima dus!