2000-20100113-bickyburger.jpg
Een vegetarische Bicky burger

De Bicky Burger komt in Belgie veel voor maar ook in sommige cafetaria in Nederland.

Het begin van de Bicky Burger

Er bestaan veel varianten van de Bicky Burger. Bicky is oorspronkelijk een trademark van snackfabrikant Beckers. Een 'echte' Bicky Burger bestaat uit een Bicky broodje, een Bicky burger, Bicky sauzen en plakjes augurk en gefrituurde ui. De sauzen zijn de gele bickysaus (Bicky Dressing), rode bickysaus (Bicky Ketchup) en bruine bickysaus (Bicky Hot Sauce) in een Bicky papiertje. Van de hamburger zelf zijn er veel varianter, waaronder een vegetarische hamburger.

De evolutie

Door het grote succes van de Bicky Burger in Belgie zijn er natuurlijk veel officieuze versies ontstaan. Een al dan niet vegetarische hamburger met ketchup, sladressing, hot sauce, plakjes augurk en gefrituurde uitjes is makkelijk gemaakt. Zijn het de speciale Bicky ingredienten die het een echte Bicky Burger maken, of is het de combinatie? De producenten hebben een website gelanceerd: 'Bicky - Real versus Fake' in een poging het publiek te overtuigen voor de echte 'Bicky' Bicky Burger te gaan. Hoeveel van de verkochte burgers 'echt' zijn en hoeveel 'fake' is niet bekend.

Verspreiding

Ondertussen zijn de Bicky Burger, de Bicky Cheese Burger en de Bicky Wrap in Belgie een wijdverspreid fenomeen. Terwijl in Nederland deze vrijwel onbekend is. De Bicky Burger heeft een eigen Facebook en Hyves pagina.

Zie hier de De officiele website.